Translate

Friday, December 3, 2010

Here it begain... Nurul Ain Azli

Assalamu`alaikum...

       The name given is Nurul Ain binti Azli ... You can call me Nurul, Ain, Ainata, Comey, Comell, or whatever nice name you wanna call me...  I was born on 2nd December 2012... (25 Jamadil Awwal 1412H if im not mistaken...) at Hospital Kajang... Now, I'm was in Semenyih, Selangor... =)

     want to  know more about me? just read in 'about' or just ask me...=)

p/s: Aal izz well (all is well...)

Tuesday, April 20, 2010

"Reunion Form 6 1st Batch "

Pagi yang penuh dengan kepenatan,kemalasan dan kepeningan yang melampau...huhuhu...Hari ini ex-student form6 1st batch datang...Huhuhu...Yea..some advice (as usual), but still benefiting...hehe...Diorang ok juga..nice..Banyak juga benda yang dikongsi , siap bagi e-mail to contact them. And they're planning to re-union again with all (ex-)student form 6. Dunno where it will be held but somewhere around selangor(i guess...). Bual bicara tu berlangsung dalam lebih kurang satu jam. Lepas diorang balik kami pun continue our class until 2.15p.m. Masing-masing terkebil-kebil sebab macam pening-pening lalat. Tak tahu la.Semua macam tak semangat jer. Pukul 2.30-3.30pm,smbung class lg. Huhuhu... Penat sangat. Tapi kena kuat,exam dah dekat. Huhuhu.. Lau tak frust menunggeng..ahahkz...

Let's go out! open my mind
Let's go! sweet dream other side Believe yourself
  I'm by your side.
  No matter how sad your dreams are,
  I don't mind
  I want to touch your tears... 
  I pray... "(you) believe"
  and rip up the darkness of the cold memories




  Now I go out of the cage I am released from

  A rusted key, a beating that stops making a noise
  "I can't go back anymore," I realized

Sunday, February 28, 2010

"Result Form 6 2nd batch(stpm '09)"

salam..result tahun ni agak 'suram' , sebabnya tak perlulah sy ulas...tapi yangpasti, cikgu akan 'pulun' kami abis-abisan tahun ni...warghh... it's gonna be critical time 4 us...(T_T).. honestly, kami berasa agak cemas,takut,gelisah,separuh mati un ada... tapi kami tahu kami tak boleh lemah semangat.. kami kena baiki reputasi pelajar form 6,itu tugas kami sekarang... tak kira la penat sampai menonggeng pun, kena buat juga,demi kesenangan masa akan datang... yeah...!!! tepat skali...!! mula-mula plan nak study umah kawan tiap-tiap malam sabtu & ahad,mak un dah izinkan... nak buat study group macam 1stbacth cakap, nak buat ulangkaji banyak-banyak,macam-macam la...kami taknak kecewakan semua orang termasuk diri kami sendiri.. kami kesian kat mak,abah,cikgu-cikgu,dan orang sekeliling kami yang dah banyak berkorban untuk kami... (T_T) Doakan yang terbaik untuk 'kami sekeluarga' ya??

Thursday, February 18, 2010

17 Feb 2010 akan aku ingat sampai mati...

Saya dah lama tak rasa sedih macam ni ...last skali saya rasa macam ni time lepas amik result SPM.. Cuba bayangkan tiba-tiba seseorang yang anda tidak kenali langsung menyapa anda dan terus menghina anda tanpa sebab yang relevan... hurm... dan penghinaan yang dilemparkan adalah tentang perkara yang melemahkan anda atau tentang kelemahan anda...memang tak tergambar rasa hati ni... sakit nya macam orang yang tiada pegangan hidup... Subhanallah... Ya Allah, ampuni hamba mu ini yang terlalai. Tapi aku tak mampu menahan nya lebih lama Ya Allah... Perit rasanya bagai nak tercabut dada ini... Pedih sangat.

Kadang-kadang terfikir juga,kenapa saya tak macam orang lain... Bukan saya tak bersyukur, tapi... hurm... Bilakah akan saya kecapi semua itu? atau hanya angan-angan angin lalu...Pedih...(T_T)

Wednesday, February 3, 2010

Hidup sebagai seorang PraUniversiti...

Hurm...Tak tahu nak mula dari mana. Okaylah..Masa mula-mula da p at tahu nam
a saya 'tercalon' dalam senarai nama pelajar tingkatan enam bawah (praU sem-1), mem ang rasa macam nak nangis kuat-kuat sampai satu malaya dengar.huhu..sebab nyer saya selalu 'dimomokkan' yang form6 ni xbest,susah,senang cerita saya dah kena "brain-wash" yang form 6 ni dah kira macam lorong gelap seorang manusia. Tambah beban lagi biler mak abah selalu marah-marah sebab tak dapat tawaran mana-mana IPTA or matrikulasi. Memang sengsara masa tu. Lagi sedey bile kawan yang dapat result sama,'sejibik' macam kita pun dapat juga masuk UITM.. Memang frust menonggeng time tu. Nak dijadikan cerita,mak and abah pergi la pekan(Semenyih Sentral) pergi beli barang untuk masuk form 6. Masa tu memang tak hingin pun nak pergi. Masa mak balik dari pekan,mak pun cerita la. Dia terjumpa seorang perempuan(cikgu maby). Cikgu tu cerita la kebaikan masuk form 6. Mak saya pun sungguh-sungguh la cerita. Mula-mula buat dek jer.Menjelang esok(hari pendaftaran praU sem 1),saya rasa macam lega sangat. Tak tahu kenapa. Dapat hidayah kot... :p ...

Yang peliknya, lepas dah sebulan dua masuk form 6, baru lah terhegeh-hegeh postman datang rumah hanta
r surat itu la,ini la...IPTA , POLYTECH,Politeknik,matrikulasi pun dapat. Lepas tu saya pun ingatkan nak terima,tapi fikir-fikir balik,stay juga form 6 sampai la sekarang.Alhamdulillah,banyak benda yang saya belajar kat sini,yang mungkin saya tak dapat kat tempat lain...(n_n)

Sekarang, saya dah jadi seorang pengawas di sekolah tersebut. Kawan-kawan pun dah macam keluarga. Walaupun ada beberapa krisis tp biasa lah, hidup berkeluarga..(n_n)

Tuesday, January 19, 2010

Assalamualaikum...
Hi... Ainata in d
a house..~ngeee~... Nama sebenar Nurul Ain Binti Azli, but u can call me ain @ ainata...(n_n)..Sebelum ni sy pernah menerima pendidikan di SMK Engku Husain selama 5tahun (form 1 until form 5) ... Saya anak sulong drpd 3 org adik beradik..Saya seorang yang amat sensitif , sukakan musik, novel-novel,pop-korean stuff,and ANIME!!! (n_n)... Antara anime yg sy minat sgt2 naruto,final fantasy(advent children),gintama,school rumble,bleach,fate stay nite,trinity blood,fullmetal alchemist,marchen awaken romance,
negima,n many more...

Sekarang ni sy study @ SMK Bandar Tasik Kesuma. Form 6(upper 6 this year)...sy amik pengajian am,bahasa melayu,pengajian perniagaan and also economy... Form 6 sekarang dikenali sebagai PraUniversiti. Sebenarnya praU dan matrikulasi lebih kurang jer. Yang penting nawaitu kita nak belajar...(n_n)... Here some of my form 6 fwenza...
ainata crewz...



:gambar semasa hari "road-run 2010" dan hari "Persaraan Pengetua" , Januari 2010

Follow by Email

Popular Posts