Translate

Sunday, February 28, 2010

"Result Form 6 2nd batch(stpm '09)"

salam..result tahun ni agak 'suram' , sebabnya tak perlulah sy ulas...tapi yangpasti, cikgu akan 'pulun' kami abis-abisan tahun ni...warghh... it's gonna be critical time 4 us...(T_T).. honestly, kami berasa agak cemas,takut,gelisah,separuh mati un ada... tapi kami tahu kami tak boleh lemah semangat.. kami kena baiki reputasi pelajar form 6,itu tugas kami sekarang... tak kira la penat sampai menonggeng pun, kena buat juga,demi kesenangan masa akan datang... yeah...!!! tepat skali...!! mula-mula plan nak study umah kawan tiap-tiap malam sabtu & ahad,mak un dah izinkan... nak buat study group macam 1stbacth cakap, nak buat ulangkaji banyak-banyak,macam-macam la...kami taknak kecewakan semua orang termasuk diri kami sendiri.. kami kesian kat mak,abah,cikgu-cikgu,dan orang sekeliling kami yang dah banyak berkorban untuk kami... (T_T) Doakan yang terbaik untuk 'kami sekeluarga' ya??

Thursday, February 18, 2010

17 Feb 2010 akan aku ingat sampai mati...

Saya dah lama tak rasa sedih macam ni ...last skali saya rasa macam ni time lepas amik result SPM.. Cuba bayangkan tiba-tiba seseorang yang anda tidak kenali langsung menyapa anda dan terus menghina anda tanpa sebab yang relevan... hurm... dan penghinaan yang dilemparkan adalah tentang perkara yang melemahkan anda atau tentang kelemahan anda...memang tak tergambar rasa hati ni... sakit nya macam orang yang tiada pegangan hidup... Subhanallah... Ya Allah, ampuni hamba mu ini yang terlalai. Tapi aku tak mampu menahan nya lebih lama Ya Allah... Perit rasanya bagai nak tercabut dada ini... Pedih sangat.

Kadang-kadang terfikir juga,kenapa saya tak macam orang lain... Bukan saya tak bersyukur, tapi... hurm... Bilakah akan saya kecapi semua itu? atau hanya angan-angan angin lalu...Pedih...(T_T)

Wednesday, February 3, 2010

Hidup sebagai seorang PraUniversiti...

Hurm...Tak tahu nak mula dari mana. Okaylah..Masa mula-mula da p at tahu nam
a saya 'tercalon' dalam senarai nama pelajar tingkatan enam bawah (praU sem-1), mem ang rasa macam nak nangis kuat-kuat sampai satu malaya dengar.huhu..sebab nyer saya selalu 'dimomokkan' yang form6 ni xbest,susah,senang cerita saya dah kena "brain-wash" yang form 6 ni dah kira macam lorong gelap seorang manusia. Tambah beban lagi biler mak abah selalu marah-marah sebab tak dapat tawaran mana-mana IPTA or matrikulasi. Memang sengsara masa tu. Lagi sedey bile kawan yang dapat result sama,'sejibik' macam kita pun dapat juga masuk UITM.. Memang frust menonggeng time tu. Nak dijadikan cerita,mak and abah pergi la pekan(Semenyih Sentral) pergi beli barang untuk masuk form 6. Masa tu memang tak hingin pun nak pergi. Masa mak balik dari pekan,mak pun cerita la. Dia terjumpa seorang perempuan(cikgu maby). Cikgu tu cerita la kebaikan masuk form 6. Mak saya pun sungguh-sungguh la cerita. Mula-mula buat dek jer.Menjelang esok(hari pendaftaran praU sem 1),saya rasa macam lega sangat. Tak tahu kenapa. Dapat hidayah kot... :p ...

Yang peliknya, lepas dah sebulan dua masuk form 6, baru lah terhegeh-hegeh postman datang rumah hanta
r surat itu la,ini la...IPTA , POLYTECH,Politeknik,matrikulasi pun dapat. Lepas tu saya pun ingatkan nak terima,tapi fikir-fikir balik,stay juga form 6 sampai la sekarang.Alhamdulillah,banyak benda yang saya belajar kat sini,yang mungkin saya tak dapat kat tempat lain...(n_n)

Sekarang, saya dah jadi seorang pengawas di sekolah tersebut. Kawan-kawan pun dah macam keluarga. Walaupun ada beberapa krisis tp biasa lah, hidup berkeluarga..(n_n)

Follow by Email

Popular Posts