Translate

Monday, September 26, 2011

Pening pale shayer...


Assalamualaikum… dah hampir tiga minggu aku kat sini. Akubaru je habis buat task given by Mr. Amirul Hafidz, my  lecturer (MGT 417 ) .  Dia suruh kami buat biodata. Haish… Nasib bekada roommate named Kak Yana. Die tolong print-kan… segan juga memula…ye r… inktu bukan murah (walaupun just print two of sheet) … hal tu mmbuatkan aku rasanak  beli printer… yela…aku tak suka sgt nak pinjam barang orang lain sebab akurasa mcm menyusahkan org tu plak…tapi aku tak kisah kalau org nk pinjam brg aku(asalkan xberlebih, okay? Hahaha…) hari nie beli beg sandang baru…sebab beg yglama tu terlalu besau… almaklumlah,tu beg camping….mcm mana la tak gedabakbesar nyer…ehehehehe… melayang lagi duit aku… mcm mana nak beli printer ni…duitptptn lambat g masuknyer… duit dlm bank dh makin susut… haish… harap2 buatsementara nie xguna sgt printer . so, boleh budget@kumpul duit nak beliprinter…. Ngee… kan bagus kalau haritu aku bwk printer kt umah tu… isk3… xdelamelayang duit aku lagi…nak mtk duit kt parents? Ish…xmo la…segan kot…aku dhcukup nyusahkan diorg…xnk susahkan diorg lagi. Biarlah aku susah sikit katsini…kalau aku dh betul2 xde duit nnt baru aku bagitahu diorg… dah pukul 11:16pm dh nie…ngantuk lak rasanya… jadual lak still tukar2 lagi… sampai tak tahuesok nak g kelas ape… haish…sabor jela…

Sunday, September 18, 2011


Assalamualaikum… dah dua minggu  aku kat Arau… Okay, 1stly I admit that  I was culture shocked… yeah, being miles awayfrom my family in the place of nowhere makes me feel *urgh…  yes, I’m homesick my dear… miss my old lifebadly… miss my mom, dad, siblings, and all the surrounding… I wish I couldchange the campus nearer to my hometown… macam kat Melaka ke, Johor ke, NegeriSembilan ke, okay la juga… (Shah Alam lagilah dialu-alukan…haha…mcam la akulayak masuk situ…   isk3x…) aku takberapa sihat sekarang ni…makan pun tak menentu… kejap makan,kejap tak…(badanaku tak susut pun….ahahahah..) aku masih belum dapat menyesuaikan diri kat sinilagi…almaklumla,aku jarang bergaul dengan orang utara…so,bila sekali ‘pekena’utara nie rasa kalut gak… penang ade,perglis ada, klate mu, ganu, mcm2la…negeri Sembilan bpak susa nak cari…nak je aku buat persatuan negeriSembilan(walaupun aku bukan orang negeri…ahahahah…)…nasib bek ade roommate orgnegeri Sembilan…lau tak, teraniaya aku kat sini…haish… ehehehe… agak nervoussbb kelas belum start sepenuhnya…jadual waktu pun mcm hampeh g… maklumla….barunk proses… ade subject overlap…fenin pale…ehehehe…

Sunday, August 7, 2011

Banyaknya belanja !!!

Yesterday my family and I were shopping for my preparation to continue my studies... i'm just buying some clothes,shoes, pants, etc... and I know the price will up to two hundreds something...BUT, the reality is I'm was 'over shopping'... ~uh~ the actual cost that my parents had to pay is about RM700+... oh noo!!! feel guilty right now!!!! ~urm...~  am I bad girl??? uuhhh... what I'm not feeling this way when I'm buying all the stuff... uhh... maybe because my mom said "don't look at the price...just take whatever you want..." Yeah, my mom told me so... but I never thought it'll be more than two hundreds...! perhaps my mom gave me opportunity to buy all the stuff I like because I had no beautiful clothes to dress up, no beautiful shoes to wear, and I'm NOT LOOKing GOOD  without the GOODS... ! it's starting weird, huh?  yeah, I know...we dont need those to look good...but I TRULY have no beautiful clothes(maybe one or two...) ... all the bad sheer... =.=" ... anyway, i had promised with myself to never 'over shopping' again... I could not go to college with the disheveled clothes whereas in the rules it is written that we should be well-dressed ... hurm ...I think maybe this is the first and last time I'm shopping  for my 'colleges-life-survive' ... I wish my parents are banker...MUAHAHA...  ;p  ... but still glad because I'm able to buy all the necessary things that I need to bring later...huhu...besides,those stuff could be use for a long time...so, it's not  really waste at all...rite? =)



Thursday, August 4, 2011

Tiket Bola dah Habis??? Ini Angkara siapa???

Saya tak nak cakap banyak... tapi mungkinkah sebab mereka???

Peminat Setia Harimau Malaya...


hehehe... tenang ye semua... tenang... so,later on FAM kena la cari satu method yg akan selesaikan masalah nie...psal mamat kt atas nie,biaq p la die... bukan senang org lain nk skong kita...kn? asalkan dia tak wt bnda ngok ngek dah ler... heeee... "peace... with love..."

Bulan Ramadhan Bulan Rezeki...

yeah...agaknya nape saya cakap mcm tu? sebab masa nilah ramai manusia2 yg mengambil kesempatan untuk menambah pendapatan mereka dengan menjual juadah untuk berbuka puasa,terutamanya di bazar Ramadhan... di bazar Ramadhan inilah ramai orang (terutamanya yang baru pulang dari kerja) akan berpusu-pusu untuk membeli juadah berbuka puasa... masa nie manusia2 yang nak beli juadah ni semua dah rambang mata...tengok macam2 juadah di jual, kadang2 juadah tu hanya di jual ketika bulan puasa sahaja! XD ... tapi,bulan puasa kan 30 hari,kenapa nak pening2... hari ni beli lain,esok beli lain...last2 nanti dapat rasa semua, kan? hurm...tahun ni tak ada budget nak pergi bazar sebab duit banyak habis buat belanja untuk sambung belajar...(takpe...untuk kebaikan saya juga...(n_n)...) 
 

        Berbalik kepada rezeki tadi, kawan2 saya  (Shamsinar Gomez & Bella Eifa )  pun  berniaga di bulan puasa nie... yelah,sekurang-kurangnya ada juga  duit tambahan untuk sambung belajar nanti... berbeza dengan Shamsinar Gomez yang baru pertama kali berniaga (kalau tak silap sayalah...), Bella Eifa nie memang dah biasa dah berniaga2 nie,terutamanya di bulan Ramadhan...(dia tolong pakcik dia di Taman Delima, Kajang...jual air tebu kalau tak salah...beli la nanti...he..he...) . Shamsinar Gomez pula berniaga kuih-muih...(terlupa saya nama kuih2 yang dijual...kalau nak tahu,pergilah ke bazar Ramadhan Taman Delima,Kajang...okayh???) Tapi,kesian kat dia... duit jualan kuih-muih dia tercicir...(note RM50...kalau jumpa bagilah dia... XD )  urm...kecewa jugalah dia dengan apa yang jadi nie... yelah...1st time la katakan... tapi, mesti ada hikmah kan? mungkin Allah nak bagi dia rezeki lagi BESAR daripada  RM50... sabar ye Shamsinar Gomez... nanti hilang Gomez-nye kalau anda sedih...he...he...

     Apa2 pun, saya harap semua jangan lupa tambahkan amalan di bulan Ramadhan nie,ye? Nielah masanya untuk didik diri kita jadi lebih baik daripada sebelumnya... tapi, janganlah baik masa bulan Ramadhan jer.... tak best lah macam tu... ngee... and last but not least, SELAMAT BERPUASA SEMUA!!!

P/S:  kalau rasa nak tahu siapa Bella Eifa and Shamsinar Gomez ni,tekan je nama meraka2 nie... heeee...

Monday, February 14, 2011

Pelajar Malaysia Selamat Tiba di Malaysia dari Mesir

alhamdulillah... pelajar Malaysia semuanya selamat walaupun berada dalam situasi yang sukar...semuanya atas kecekapan semua pihak dalam menjayakan Operasi Piramid... ada satu benda yang saya nampak lepas apa yg jd kt Mesir,kita jgn terlalu megah kerana belajar di tempat/negara org(sampai ada yg nk terus menetap sana) sampai lupa kt negara sendiri , sebab hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri...

Sunday, February 13, 2011

Head over to this link & you can play the #MiloFuzeJamPack game. You would be the few lucky ones to walk away with prizes like iPad or even an iPhone. Cool or what!

Head over to this link & you can play the #MiloFuzeJamPack game. You would be the few lucky ones to walk away with prizes like iPad or even an iPhone. Cool or what!

Thursday, February 10, 2011

Facebook

Sebenarnya... saya ialah admin kepada Form 6 Around The Malaysia on Facebook... just visit here  to directly go to the fanpage of  Form 6 Around The Malaysia.


And, my own facebook ... just click here ...


(n_n)

Follow by Email

Popular Posts