Translate

Monday, September 26, 2011

Pening pale shayer...


Assalamualaikum… dah hampir tiga minggu aku kat sini. Akubaru je habis buat task given by Mr. Amirul Hafidz, my  lecturer (MGT 417 ) .  Dia suruh kami buat biodata. Haish… Nasib bekada roommate named Kak Yana. Die tolong print-kan… segan juga memula…ye r… inktu bukan murah (walaupun just print two of sheet) … hal tu mmbuatkan aku rasanak  beli printer… yela…aku tak suka sgt nak pinjam barang orang lain sebab akurasa mcm menyusahkan org tu plak…tapi aku tak kisah kalau org nk pinjam brg aku(asalkan xberlebih, okay? Hahaha…) hari nie beli beg sandang baru…sebab beg yglama tu terlalu besau… almaklumlah,tu beg camping….mcm mana la tak gedabakbesar nyer…ehehehehe… melayang lagi duit aku… mcm mana nak beli printer ni…duitptptn lambat g masuknyer… duit dlm bank dh makin susut… haish… harap2 buatsementara nie xguna sgt printer . so, boleh budget@kumpul duit nak beliprinter…. Ngee… kan bagus kalau haritu aku bwk printer kt umah tu… isk3… xdelamelayang duit aku lagi…nak mtk duit kt parents? Ish…xmo la…segan kot…aku dhcukup nyusahkan diorg…xnk susahkan diorg lagi. Biarlah aku susah sikit katsini…kalau aku dh betul2 xde duit nnt baru aku bagitahu diorg… dah pukul 11:16pm dh nie…ngantuk lak rasanya… jadual lak still tukar2 lagi… sampai tak tahuesok nak g kelas ape… haish…sabor jela…

Sunday, September 18, 2011


Assalamualaikum… dah dua minggu  aku kat Arau… Okay, 1stly I admit that  I was culture shocked… yeah, being miles awayfrom my family in the place of nowhere makes me feel *urgh…  yes, I’m homesick my dear… miss my old lifebadly… miss my mom, dad, siblings, and all the surrounding… I wish I couldchange the campus nearer to my hometown… macam kat Melaka ke, Johor ke, NegeriSembilan ke, okay la juga… (Shah Alam lagilah dialu-alukan…haha…mcam la akulayak masuk situ…   isk3x…) aku takberapa sihat sekarang ni…makan pun tak menentu… kejap makan,kejap tak…(badanaku tak susut pun….ahahahah..) aku masih belum dapat menyesuaikan diri kat sinilagi…almaklumla,aku jarang bergaul dengan orang utara…so,bila sekali ‘pekena’utara nie rasa kalut gak… penang ade,perglis ada, klate mu, ganu, mcm2la…negeri Sembilan bpak susa nak cari…nak je aku buat persatuan negeriSembilan(walaupun aku bukan orang negeri…ahahahah…)…nasib bek ade roommate orgnegeri Sembilan…lau tak, teraniaya aku kat sini…haish… ehehehe… agak nervoussbb kelas belum start sepenuhnya…jadual waktu pun mcm hampeh g… maklumla….barunk proses… ade subject overlap…fenin pale…ehehehe…

Follow by Email

Popular Posts