Translate

Wednesday, May 30, 2012

Holiday : Kuala Pilah lagi...

Assalamu`alaikum...

    YUPP...!!! Yesterday my family and I were going to Kuala Pilah again to buy the 'itik salai' . The price is about 35.00MYR per 'ekor'. Hahahaha... Actually we're really really really LUCKY because at that time it was more than 7 o'clock in the evening and most of the stalls is closed. As I said, FORTUNATELY, there are some stalls (3 stall if i'm not mistaken) were not close yet! Pheewww...!! Really close...  We'd chose to buy from a stall near to paddy field  ( I'm not really sure) because it has LARGEST DUCK among the rest! Bhahahaha...! and again...LUCKILY, there's only one left! the stall not only sell the itik salai, but also puyoh, daging salai, ayam salai, madu, some kropok, e.t.c.  And I realize one thing, I'm speaking more nogori than the sellers! hahaha... no kidding! Maybe those guy thought I'm the outsiders... Kih...Kih...Kih... hello abang, Semenyih tu dokeq jo ngan Beranang ngan Mantin tu hah! Ramai dah ingat Smonyeh tu dokeq negori sembilan! TEEHEEHEE... (jgn marah ye abg@adik) ...

pic ni saya 'kidnap' dr encik Google... teeheehee...


        And I'd cooked it today... Masak lomak cili api... hahaha... very yummy,taste like chicken i guess but i love it better... <3 I think it's be better if it cooked as rendang itik...  hmmm...so yummy... starving right now... (padahal dah dua kali dah makan nie...)


itik salai masak lomak... nyummy... =)
these mine ... !!!


Sunday, May 27, 2012

Holiday : Bestnyer bila dah balik rumah...

Assalamu`alaikum ...

      Wah... arini keje saya MAKAN jer... bangun tido makan nasi lemak with bsambal ayam... tengah hari makan rojak, n then suppose to eat ikan bakar but xlarat sebab SEKOR SORG TAU! perghhh...! terbaik....

      Lepas pukul 5pm td kami jejalanm dr semenyih ke seremban, then ronda ronda ke kuala pilah, lepas tu terus ke kuala klawang.... Seronok la jgk, walaupun xkua dr kreta... wakakakaka.... smpai Tesco Semenyih, g psar malam plak... beli la beg tgn and jersi Malaysia yg warna kuning tu... nak yg wrna biru, tapi xda stok... Sedey... waa....  lps tu ayah beli doyan (durian) kt Semenyih... ni baru lps melantak doyan... perghh... TERBAIKK LA...! jgn jealous! hahahha.... <3

Holiday : Cuti Gawai (tido sampai lebam...! )

Assalamu`alaikum...

     Hahaha... yup, itu la kojo den... xdo mondo laen... tido jo... poneq tau tak? wakakaka... seb bek lak omak den tak ngamuk... adeq den lak lobey2... hahaha...

     okaylah, out dlu la yer... nak tido... gudnite semua... assalamu`alaikum...

p/s : bukan nak mulakan hari je kena senyum, nak tido pun kena senyum... =)
     ~sekian~

Selamat tinggal ... ;(

Assalamu`alaikum...

     Okay, cuti gawai dah mula... tak tahu nak buat apa (padahal keje melambak nak buat...=.=" ) but somehow there's something I wish on journey to hometown yesterday in the train ... Saya telah berazam utk melupakan 'dia' ,.. ye, dan saya sudah bertekad utk lupakan 'dia' sebab itu yg terbaik... lagipun saya dapat tahu 'dia' sukakan seseorang dan org tu bukan saya... daripada saya terus derita memendam rasa, lebih baik saya lupakan dia, kan? memanglah susah, tapi saya mesti buat ! Ini demi kepentingan masa depan kami... demi persahabatan kami yg terjalin sejak semester pertama...


     Sebenarnya, saya rasa cukuplah saya merasai erti kekecewaan dalam soal hati nie... Biarlah 'dia' jadi orang terakhir yg berjaya curi hati saya ...

   Hanya satu sahaja yang saya minta,... doakan saya berjaya  ... Demi ibu bapa saya... Please ... Soal hati, saya tak mahu fikirkannya lagi...

    Tapi kita hanya merancang, Allah yg tentukan... =) jadi saya serahkan kepada Allah ...

wallahu`alam...

p/s: awak, saya akan cuba sedaya upaya saya untuk ambil balik hati saya yg awak dah curi tu... Saya harap, awak pulangkanlah ia tanpa sedikit cela dan jangan awak simpan serpihan hati saya kerana ianya hanya akan menyukarkan saya memadamkan perasaan saya terhadap awk... sekian, assalamu`alaikum... (semoga awak bahagia dunia akhirat... ada mata untuk melihat, ada telinga utk mendengar... )

Holiday : Cuti Gawai

Assalamu`alaikum...

      Okayh, I'm not celebrating Gawai... But, UiTM announce A WEEK for holidays! so, It's holiday time! BUT...!  holidays=homework!!! warghhhh...!!!  Mengapa cigu bagi kija??? gggrrrr....
Semalam (Jumaat, 25th May) my housemate (except kak Bai) and I were heading to hometown by train... I'm seating with kak Ema while Atie with Iema. It's last minute tickets or should I say extra tickets as it's extra coach ...

   As usual we arrived at around a quarter before 6am. And later around 6.45am i'm taking commuuter to Kajang (it's  delay bcoz of technical prob) ... nothing much to be story about... as I'm tired on long-way-journey.

  Arau, I'm gonna miss you... See ya next Friday ... =)

Thursday, May 24, 2012

Puasa Rejab : Saya tak tidur sebab takut terlepas sahur...!

assalamualaikum...

    yezza... yesterday i was trying so hard not to sleep... semuanya sebab tak nak terlepas sahur... toasted bread with margarine and jam with some hot tea  for da menu... wa... so rajin la me masak pagi2... igtkan nk buat roti telur tapi telur dh habis... wakakaka... lepas tu bangunkan housemates semua untuk sahur... dah pkul 5.30am barulah diorg sume bangun... geram3x... hahahha... tapi seronok...

     lepas tu masa berbuka, saya baca doa buka puasa... teeheehe... seronok nyer... arini kami mkn fatinnaz's food b delivery services... semua dh macam naga masa makanan sampai.. LAPAR TAU! Ieka classmate saya pn join brbuka skali...  nak jadi citer, malam nie plak  xde air... perghhh... nk memerut pun payah.. wakakaka... terseksa meyh... 
    
      esok@arini nk puasa lagi lah... seronok ...=)


       

Wednesday, May 23, 2012

Puasa : Puasa Rejab...

Assalamualaikum...

       Okayh, hari nie (semalam) dh masuk satu Rejab.... Ramai kengkawan yg pose arini... ainie panas... terasa bahangnyer.. Tapi berbuka kt kedai je arini...  nie sebenarnya dah kali kedua dah puasa kt Arau nie... seronok gak sebab satu umah pose... buka sama2... teeheehee...

           Okaylah, ade keje sebenarnya nie... lain kali saya cerita eh? sorry banget.. teeheehee... =D

Tuesday, May 22, 2012

Gambar : Ronda2 di Taman Larangan,Istana Arau, Perlis

assalamualaikum...
   saya ada bagi tahu kan yang Ahad (malam) lepas saya, housemate, and rakan2 ada berkunjung ke Istana Arau bukan?? Nah... ini gambar2 yg sempat kami rakamkan... (credit to: Atie ) =)










Monday, May 21, 2012

Gambar : Ronda2 Crewz... at Padang Besar, Arau, Perlis...

Assalamu`alaikum...

    Okay, nie antara gambar2 yg sempat dirakamkan utk dijadikan kenangan... masa nie dh on the way balik dah... masa nie masing2 sibuk lapaq... haha... nie semua kawan2 saya ... (yg girls tu plak housemate... ) ... sebenarnya memang beberapa hari sebelum tu ada rancang nak pergi Padang Besar nak beli jersi bola untuk dinner Business Marketing (Bismark)... tetapi disebabkan dinner ditunda tarikhnya, jadi kami tak jadilah nak join...

    Dipendekkan cerita, malam tu (Jumaat malam Sabtu) member tanya la nak pergi ke tak... memandangkan takde rancangan, so kami join jelah... hehehehe... saya, Atie, Iema, and Kak Baizura je pergi... housemate lagi sorang (kak Ema ) tak pergi memandangkan dia pun ada program...

     Tapi ceritanya kami tak beli pun jersi sebab TAK ADA YANG BERKENAN DI HATI..! hahaha... ahhh..sudah... baik xyah pergi je annnn... xpela, dapat beli tomyam paste utk ibu pun jadilah...

     Okay, nielah gambar2 kami meroyan kt pondok yg ade kt tepi jalan tu... yg tepi2 tu pokok tebu... =D

Shafeeq,Mierul(yg kecik kt blakang), Man kecik, Zull,Park Nan, Hasif

aku, atie, iema, and kak baizura

shafeeq =.="

kesian Hasif (baju purple) , ujung dunia duduknyer... =P

Man kecik@pingu layan perasaan atas batu... =P... park nan (yg depan sekali) mcm biasa, dengan gaya ala2 Linkin Park...





           p/s : sayang korang semua... =)

Melawat Istana Arau, Perlis

  Assalamu`alaikum...

    hari nie my beloved housemates  and I went to Arau Palace ... sangat seronok tau! sebab tak pernah masuk kawasan 'terlarang' nie kan... so, bila dapat masuk rasa sgt syyyoookkkk...! hehehe... kami pergi waktu malam, sebab ada lampu lip-lap-lip-lap... cantiiiikkkk... =) ... (gambar ade... nanti inshaallah i'll upload okayh?)  paling tidak pun terubat la sikit rasa duka di hati...
 
    Kami tak delah smpai masuk istana, just lawat2 kwsan luar istana jer... (tu pun rsenye 500 meter dr istana...) sebab kawasan lain tu kawasan larangan... tak pelah... dpt masuk situ pun dh bahagia...

   Sebenarnya saya rasa syukur sangat sebab berpeluang untuk menikmati pengalaman tersebut... bukan mudah kan? tambah2 lagi bukan di negeri asal kita... rasa kagum dgn mereka2 yang menghiaskan pokok2 yg tinggi2 dengan lampu2 yang pelbagai warna... sangat menarik panorama yg dapat di lihat di sana... teringin pula nak lihat macam mana pemandangan di dalam istana... harap suatu hari nanti berpeluang la yer... =D

     Apa2 pun, pengalaman tu tetap akan tersemat dalam sanubari saya... teringat dulu, saya cemburu dengan kwn2 hang out waktu malam... nahh...! sekarang Allah beri kesempatan tu kepada saya... terpulang kepada saya untuk menggunakan kesempatan itu sebaiknya, dan berusaha untuk tidak tersasar dari jalan-Nya...


    Okaylah, enough membebel... lain kali kalau ada caerita lain saya update okayh? maaflah kalau bosan, because it's only part of my life and I really appreciate it...

     Jalankanlah kehidupan dengan sebaiknya... Ingat Allah, dan berusaha kekal di jalan-Nya... Jika tersesat, jangan pernah malu dan berputus asa untuk kembali kepadaNya dengan BERSUNGGUH-SUNGGUH... nescaya Allah akan selalu membantu kita seperti mana Dia lakukannya kepada kita selama ini tanpa kita sedari ... =D

Sunday, May 20, 2012

I'm sorry but I Love you... :'(



Okay, hari nie tetiba aku meroyan lebih drpd biasa... Rasa down sikit... but Inshaallah i will recover soon (dunno when, but will be... ) nak dijadikan cerita, hari Rabu ni birthday 'dia' ... so, makin meroyanlah jadinya.. xpela...dpt wish dr jauh pun jadilah...(wish dlm atie...) ... happy birthday awk... semoga kehidupan awk sentiasa dilindungi Allah...  xtahu nak bg ape, so saya abadikan lagu  I Love You  by  Najwa Latif  untuk awak... (nak nyanyi depan awak,suara macam katak tertelan batu...hahaha...)  =) ... hope persahabatan kita until jannah...


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata.
Mungkin aku .. mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku .. mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu.
I’m sorry but I love you,
I’m sorry if I miss you,
Even if I can’t have you,
You know I’ll always be there for you.
Mungkin kita tak bersama di takdir-Nya,
Tak mengapa asal kau bahagia,
Biar aku .. mencintaimu 
Biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku .. mencintaimu 
Dalam diam atau pun bisu,
I’m sorry but I love you,
I’m sorry if I miss you,
Even if I can’t have you,
You know I’ll always be there for you.
I’m sorry but I love you ..

Lara lagi ...

   Assalamualaikum...

huish... penatnya...! hari nie pergi padang besar... dengan housemate n with some college mate... oowwhh yeah... we went by our motorcycle okahy! as usual, me with ma 135LC can't had it enough...! (padahal rantai mcm nyawa2 ikan je tu!)  and da good news is i fulfill my mom's wish to buy da tomyam's paste ... ! hehe... <3

   but somehow, my heart start bleeding miles away...hari nie, officially aku yakin yg aku mmg xde hrpn utk bersama 'dia' as 'dia' pn nampak mcm bahagia bila 'si dia' ada... my heart broke apart but somehow i'm still happy for him.. aku doakan 'dia' bahagia dengan 'si dia' ... it's okay  'dia' xtahu how's my feeling, sebab bagi aku yg penting 'dia' bahagia..

     Dulu aku tak faham sangat macam mana perasaan tengok orang yg kita syg bahagia dgn org lain... dan aku rasa aku faham sekarang.. it's not about who gonna wins his heart, but it's da matter of how to make him make a smile in his heart... and if someone else can make him happy, just let him go with her.. we may tears, but deeply inside we're glad ... mostly glad for his happiness... =) and 'till one fine day, kalau ditakdirkan untuk bersama pasti akan bersama... begitula sebaliknya.... memang la rasa sakit sikit, tapi percayalah ada hikmahnya...

   okay la, tak mo bebel lelama... hek3...nak wt assignment yg banyak...

 Assalamualaikum.... =)

   

Tuesday, May 15, 2012

pengorbanan rasa hati ...

hurm... dah macam tajuk lagu dah, kann? anyway, it's been soooo long i'm not updating dis blog. it's all da matter of time actually...

   Semester nie, jadual sy byk dgn aktiviti luar kelas... mcm baru2 nie saya and my fellows jd AJK utk karnival keusahawanan UiTM Perlis, anjuran BisMark... serius penat ... sbb dr pagi smpai malam... yg bestnya aritu jgk ade acara kawad kaki peringkat kebangsaan... actually itu adalah untuk dicatatkan dalam Malaysia Book of Records  utk kawad kaki paling lama... melibatkan beberapa buah kontinjen (tak pasti dr mana, tapi Commander2 kesatria negara UiTM Perlis pn masuk...) kawad tu jika tak salah, selama 24jam bergilir-gilir mula dr 12.00am 12 Mei 2012   sehinggalah 12.00a.m. 13 Mei 2012 ... Lama kan?? larat ke? hehe... sy pun tak tahu...

urm... sorry sebab xde gambar utk kali nie...

 hurm... tiba-tiba hati saya rasa tersentak@tersentap... sejak kebelakangan nie memang itulah yang saya rasa... dont know y my feeling was unstable... it feels like we loose someone we love... heyyaa... parah nie... ah, xde bnda... just terpaksa melupakan@mengabaikan rasa hati yg tiba2 dtg, yg xboleh bla pda masa yg sama org lain pn suka die...  to be honest, i'm not love fighter.. i believe if we love someone, we must let him@her free, free to find the meaning of love in their life.. and if their love is been for us, it'll be... InshaAllah... =)

tapi bukan mudah, kan? Alhamdulillah, dah pernah lalui sebelum nie... so,  it's easier now...(ppffttt... not really...!)  tapi, dpt tengok die dr jauh pun dh Alhamdulillah... saya sebenarnya mudah sayang kt orang... (bukan bermaksud mudah fall in love! just mudah sayang....)  itu membuatkan saya jadi care  terhadap seseorg tu... Usually, my love never be response .... mana xnya, sorang manusia pun tak pernah tahu, tak dapat  teka dengan tepat siapakah gerangan 'dia' ... kalau yg tahu pun, sebab saya bagi tahu...sadis kan? ntah lah...

jujur, saya sangat kerap cemburu tanpa sebab, tapi tiada siapa yg tahu...! saya pun banyak kali patah hati, tapi xde sape yg tahu...

sometimes, myself da one be da main reason ... I mean, i always think, im for nobody bcoz im nobody taste...! most guys love beauties ...! and im not on da list  !  and for some reason sometimes i cried on this...

kerana itu, saya tak mahu untuk berkongsi hati dengan sesiapa pun... dan berfikir untuk berkahwin, adalah umpama satu angan2 buat diri saya... angan2 yg mungkin tidak akan pernah berlaku, dlm hidup sy....

ahhhh...!!! dah lah! aku nak study nie !!! Ggggrrrr....! hehe.. xpe3... at least hati aku dh xterbeban sangat dah... serius.. ngeee... selamat malam semua!

alwayz remember, Allah  alwayz with us ...  =)
assalamual`aikum... =D


Follow by Email

Popular Posts