Translate

Monday, October 29, 2012

kisah hati : Akhirnya aku kecewa... :'(

Assalamualaikum...

hai... dah pukul 12.30am, and aku masih tak boleh tidur... yeah, I can't sleep... to make it short, few days nie aku duk be-sms dgn 'dia' ... and everything seems great.. dan aku rasa happy sangat... tapi malam nie, semua tu tak da makna dah... sebabnya? hurm...

okay, macam nie... tadi (dlm pkul 9pm lebih) aku dengan beraninya (tak tahu mana datang beraninya tu) tanya dia... aku tanya dia dia tak pernah admire sesiapa ke... and then he answer "bukan x pernah,cuma bg ak blum masa yg sesuai lg bg ak.nape?" urm... maksudnya dia mmg ada admire-kan seseorg la kan? dan orang tu pastinya bukan aku... serius, aku tak tahu kenapa hati aku rasa... rasa sakit sangat... bagi aku, kita bebas untuk admire sesiapa pun... so, kenapa hati aku rasa sakit sangat bila dapat tahu 'dia' admire someone? Ya Allah, kenapa aku rasa macam nie... walaupun aku tak tahu siapa yg 'dia' admire, still, rasa sakit sangat... Well, nampaknya aku kena berusaha untuk hilangkan perasaan aku terhadap 'dia' ... serius, aku rasa nak nangis, nak nangis sangat-sangat...!!!

maafkan aku, aku tahu aku tak patut rasa macam nie... aku tahu kau berhak untuk suka sesiapa sahaja yang kau nak... aku doakan kau bahagia... :')

doakan aku semoga aku cepat 'sembuh' ...  :'(

p/s: teringat kata member aku, dia memang calon jodoh kita, tapi belum tentu kita nie calon jodoh dia...

Friday, October 26, 2012

Cuti Mid-Sem: Raya Haji sudah tiba..

Assalamu`alaikum...

Lama juga aku tak update blog nie... dah berhabuk dah aku tengok... nak buat macam mana, life sekarang memang sibuk menggila... Dengan aktiviti kokurikulum lagi, aktiviti 'menyibukkan diri', dikir barat lagi... hah, tak percaya? hehe... yup, aku masuk dikir barat mandarin... nie semua sebab sayang madam Ooi Ping Sing lebih... hak3... Inshaallah, 9 November nie berangkatlah kami awak2 dengan tukang karut and tok juara ke UiTM Merbok... Doakan kami yer??? Kami pergi dengan harapan yang besar dan impian yang mesti direalisasikan... nanti kalau  ade gambar atau video, Inshaallah akan aku upload kan di  sini okay... :)

 Aku dah balik Selangor... Aku balik 23rd of October and sampai sini keesokan harinya... Normal lah kan, naik train... Somehow, banyak pula kenangan manis sebelum aku balik... 

aku pernah bagi tahu kan sebelum nie yang aku nak cuba lupakan 'dia'. Nampak gayanya, macam tak menjadi... makin meroyan lagi adalah... aduss... kalau boleh aku setopkan semua nie, dengan senang hati aku akan buat...! bukan senang nak lalui semua nie... 

aku ingat lagi masa sebelum pindah masuk kolej.. aku dapat tahu (tak tahu betul ke tak time tu, tapi aku percaya saja) yang 'dia' dah ada awek...!!! hah, hammek ko aku punya frust menonggeng, tak pasal2 housemates aku jadi mangsa 'kegilaan' aku time tu... sempat gak la aku perang dingin kejap dengan die... last2, masa dia kua makan, aku anta mesej kt faceboook untuk minta maaf atas sikap aku yang too childish ... aku pun explain  kt dia kenapa aku macam tu ( sebab rasanya time tu sorang pun tak tahu kenapa aku macam tu...).. hah, hammek ko... ghupe2nye housemate aku buat keje gila pergi tanya (by messaging 'him') betul ke dia dah ada awek... time die tanya 'dia' by messaging tu aku tak ada... yela, aku tak ikut diorang pergi makan... and 'dia' kata tak ada... mau aku tak separuh gila bila diorg balik then tiba2 si housemate aku nie masuk bilik aku tunjuk mesej tu... Sumpah, aku malu time tu...! Malu sebab diorang sanggup tanyakan untuk aku, malu sebab aku 'menggila' for nonsense, malu sebab... sebab ... ntah...! yang aku tahu masa tu aku malu... masa tu mata aku dah berair (tak tahu diorg perasan ke tak)... haish...

Aku tak tahu nak explain macam mana... Aku tahu korang akan cakap aku perasan dan sewaktu dengannya... tapi, aku rasa dia macam dah tahu... dan aku perasan die selalu duq memerhati, cuma aku tak pasti dia perhatikan siapa... yang aku tahu, dia memang memerhati geng kami... selalu gak mata kami (aku dan 'dia') 'berlaga' sebelum masing2 memalingkan muka ke arah yang lain... dan percayalah, hati aku berbunga-bunga setiap kali benda tu terjadi... Ya Allah, pe jadah aku nie...! 

Bagi aku senang je, kalau dah suka sama suka, kahwin jela! hahahaha... Oi...Oi... Aku serius nie...! Sebabnya itulah yang terbaik antara lelaki dan wanita yang bukan muhrim... soal rezeki, rezeki tu milik Allah... Biarlah Allah yang mengatur soal itu. Aku serius lah! suka hati la kan nak kata aku gatal ke ape, tapi itulah kenyataannya... aku berusaha sedaya upaya menguatkan iman aku, terutamanya setiap kali dekat dengan 'dia'. haish, entahlah der... runsing aku dibuatnya. serius, bukan senang nak lalui semua nie... tapi rasa-rasanya, aku yang perasan kot... hahaha... tak pelah... tengoklah nanti macam mana... 

masa nak balik mid-sem-break/raya haji hari tu, dia juga yang hantarkan... tapi, serius... semua tu tak dirancang langsung, okay??? Mula2 plan orang lain yang hantar... last2 terpaksa minta tolong dia...memandangkan aku berada dekat2 dengan rumah 'dia' masa tu (aku hantar motor aku kt rumah member sepanjang cuti nie...rumah dia dekat dengan rumah 'dia' ... ), terpaksalah aku menahan kereta 'dia' demi nak menumpang ke KTM... 

yang aku geram, lepas aku dah naik, (kereta dah jalan dah pun, nak amik dua orang lagi member kt kolej) 'dia' cakap biasanya guard tak bagi kereta masuk kalau ade sorang lelaki dengan sorang perempuan... Mula2 aku blur... 'Dia' sambung lagi, kalau sorang lelaki dua orang perempuan tak pela... GGgrrr...amboi, sakit pulak hatii kita nie tau!!  Geram punya pasal, aku offer diri aku untuk diturunkan kat tepi jalan tu... eh, tak nak plak 'dia' turun kan... Bertambah geram lagi bila dia cakap "tak pela, kalau kena tahan kau tunggu la kat situ ... " Ya Allah, sabar jelah aku... pe jadah aku nak tunggu kt guard tu plak! turunkan aku kt tepi jalan nie lagi elok... senang tahan teksi!!!! nasiblah itu kereta dia. kalau kereta orang lain dah lama aku buka pintu terus turun...!!!!  Serius, aku geram sangat time tu... (tapi, dalam geram ade sayang kot... hahahahha... :P)  dalam geram2 tu pun sempat gak aku membebel/borak dengan 'dia'... sampai aku tak perasan yg kitorg dah melepasi guard... 

tak cukup sampai situ, kitorg gaduh kecik lagi... sebenarnya before nak masuk area kolej tu ade lagi satu guard, and usually guard tak akan bagi lelaki masuk... Ah, 'dia' start dah... 'dia' start dah... aku kata boleh masuk, 'dia' kata tak boleh... sebenarnya sebelum aku pergi nak anta motor ke rumah member, aku tengok guard tak da. so, aku assume guard tu tak da... aku cakap lah guard tak da...alih2, ade plak motor guard kat tepi pondok tu... hah, 'dia' sambung balik dah... Ggrgrggrrr...!!!  Last2, teringat member yg dua orang tu cakap yang diorang nak jalan kaki sampai guard (nampak sangat 'dia' dah membebel dulu kt member aku tu)... tak lama lepas tu nampak diorang...Ya Allah, kesiannya diorang bawa beg besar2... :'(  termasuklah beg aku (beg balak je)...

sampai je aku terus turun cakap sorry... aku serba salah sebab diorang tolong bawa beg aku skali... kesian diorang.... :'(
bila semua dah settle, kitorang pun gerak nak pergi KTM... sampai kat KTM 'dia' membebel lagi...! bukan ape, sebab ramai orang.. 'dia' plak dah 'ter-drive' sampai ke dalam kawasan KTM tu (aku paksa, hahaha... ) apa lagi, membebel la 'dia' sebab nanti susah nak keluar... aku buat tak tahu jer... Aku nampak roommate aku dari jauh... (dia tak balik pun, saje2 nak ikut hantar kami sampai KTM) ...  dan paling aku tak sangka, member yang aku simpan motor kt rumah dia pun ada kat situ... (ade udang sebalik batu sebenarnya tu... ooppsss... maaf, tak boleh bagi tahu sebabnya... secret and confidential ) turut menyertai 'rombongan' ialah sorang housemate dia, dan sorang lagi housemate 'dia' ... 

okay, orang yang sepatutnya 'in-charge' hantar kami ke KTM pun ada... dia minta maaf sebab tak dapat hantarkan... bagi aku, tak apelah... sebabnya kita hanya merancang, rite? Allah yang tentukan segalanya... aku ingatkan 'dia' balik terus... ternyata rupa2nya dia turun ikut sekali hantar kami... serius, terharu sangat... :')

walaupun aku tak tahu apa yang mendorong dia untuk sama2 mengiringi pemergian kami (naik train, ofcoz), tapi aku rasa sangat terharu... mungkin dia tunggu sebab dia nampak member dia pn ada situ mengiringi kami... so, join adventure la kot... (hahhaha...)

apa2 pun, member aku sempat perli aku masa kami dalam train... tapi, aku lebih suka untuk tak terlalu memikirkannya sebab takut terluka lagi.. biarlah, semua bebas untuk pilih sesiapa sahaja yang mereka suka... dan pada masa yang sama, kesakitan tu tetap terasa... Inshaallah, semuanya pasti akan tenang dengan izin Allah s.w.t. kan? aku percayakan Allah... Allah pasti sudah mengatur semuanya yang terbaik untukku... :D 


Apa2 pun, aku nak mengucapkan selamat menyambut hari raya Aidil Adha... dan selamat bercuti... :) semoga semuanya baik2 sahaja..

p/s: kita tidak mampu mengawal perasaan kita, sebenarnya kita mampu mengawal perasaan kita dengan bantuan Allah s.w.t.. Aku berharap apa-apa yang aku rasa adalah lillahi ta`ala... :) doakan kebaikan kami ya? :D


 
 


 


Thursday, October 25, 2012

Gambar: sepetang di Kuala Perlis
















Monday, October 8, 2012

Hari Raya: YEAAAA... !!!

Assalamualaikum... !!!

Syawal telah berlalu pergi... Namun kenangan antara kita kekal terpahat di sanubari...

Cewahh...! hahaha... Rasa2nya ramai yang ambil kesempatan raya kali ini untuk  bertemu dengan orang yang tersayang... Keluarga, sahabat handai, saudara-mara dan sebagainya... 














Secara jujur, raya kali ini tidaklah semeriah seperti raya2 yang sudah... Tapi, rasa seronok sebab dapat beraya bersama keluarga tercinta... Dan sempena raya kali nie, saya sempat meluangkan masa dengan sahabat2 lama semasa di tingkatan enam dulu... walaupun tidak sempat untuk berjumpa dengan semua sekali (Shamsinar, Syukri, Shahzwi, Aqilah,  Suliza, Acan )... Saya berharap pada lain masa, kami dapat berkumpul bersama-sama...

p/s: sayang korang semua...!

Follow by Email

Popular Posts