Translate

Monday, December 22, 2014

Sabtu, yeayyy!!!

Assalamu`alaikum....

Today is my 5th day at UNMC as admin assistant. So far so good la kot. But it seems like that later on I'll be facing rough time; and hardcore level of patience is needed!

And along those 5 days, I realized that I HAVE TO face something which I REALLY REALLY NOT into: ACCOUNT, PAYMENT..!!
Gosh! I thought dealing with payment and account are OVER! but it looks like IT SO MUCH IN LOVE WITH ME and CAN'T LET ME GO with my 'new life'.

By the way, I meet awesome people. Kak Yati, Kak Norazimah, Hithir, Aidil, abang Zul, Hafiz, kak Kalai, kak Sagu, and of course the students! Too much to mention but these are some people who mostly my colleague, people who I meet almost everyday! They're coloring my rainbow. :)

I know I'm gonna miss they soon as my contract ended. I hope that I'm coloring their rainbow too... with a little sunny sunshine beyond the cloud close to the rainbow. :)

p/s: Sometimes we need to see things in positive way even though it feels like shit. Keep your positive mind ahead and your positive attitude will come later. Thus, no hatred will be kept.

Friday, December 12, 2014

Macam biskut la you!

Assalamu`alaikum!!!

  Hi uollss! Lama gila aku menyepi dari dunia bloggers... ala, macam tak biasa.. I memang macam biskut uolls... sedap dimakan cicah air.. *lapar pula tetiba :p *

Anyways, aku sekarang dah officially Graduate with BBA (Hons) (Marketing) from UiTM, dan yang terbaru aku akan start keje dengan University of Nottingham Malaysia Campus starting from 15 December until 14 of April 2015. Ye, berdasarkan statement aku tadi tu, aku dapat temporary sahaja. But still, ALHAMDULILLAH! :D Because it is not easy to get a job home near by u know. So, thanks UNMC for this opportunity! Sila beri tunjuk ajar kepada budak nakal nie ye? :)

Aku demam sekarang. Nak pergi klinik. Got to go. See you later gojezz!



Thursday, December 11, 2014

Kalau dah jodoh...

Assalamu`alaikum...

Akhir-akhir ni, soalan-soalan cepu mas kian 'membingit' di cuping telinga.

"Bila kau nak kawin?"
"Kau sekarang dengan siapa?"
"Kau tak plan ke bila kau nak kawin and ada baby?"

Choiii... Sape tak nak kahwin. Orang gila pun nak. Tapi belum sampai masa lagi, belum bertemu jodoh lagi. Relaks  sudah...




S.I.M.P.L.E. 

Tak payah risau la... Hang lari jauh mana pun, ceruk mana pun, kalau memang hang untuk aku, maka KITA jadinya. 

TAPI

Kalau dah memang hang bukan untuk aku, kita duk kata 'I love you' hari-hari pun nanti jadi 'hang hang, aku aku' juga.

Tak faham? Alahaiii...

Macam nie, kalau memang dah ditakdirkan aku ni bertemu jodoh dengan seorang pilot yang handsome lagi beriman, dia pergi terbang jauh mana pun nanti kitorang jumpa juga. 

Tapi kalau dah bukan jodoh aku dengan Posmen, jumpa la banyak kali macam mana pun, tak akan bersama.

Motif Pilot dan Posmen? 
Pilot kan tak selalu ade kat tanah. Juruterbang, menerjah awannn...
Posmen plak, dia selalu datang rumah bagi surat. Selagi masih ada surat, selagi tu dia datang. 

Faham dah kenapa aku pilih dua 'watak ni'?


*Lap selemo meleleh*.


Ape? Ape?

Alah, macam tak pernah...


#makindomammakingiloss

Gudnite people. Assalamualaikum 


Sunday, December 7, 2014

Mawar pudar warna

Assalamu`alaikum...



Andai kecantikan yg kau puja, 
ketahuilah kecantikan yg kau lihat itu akan layu; 
tapi andai kau cintakannya kerana Penciptanya,
 maka sesungguhnya Ia kan kekal selama-lamanya...

Thursday, December 4, 2014

Selamat tinggal, Arau! :'(

Assalamualaikum...




ARAU; gabungan 4 huruf yg menghasilkan kenangan selama 3tahun diminda. Kenangan yg mengungkap seribu satu rasa; suka, duka, pahit, pesona. Bandar Diraja yg pernah menjadi saksi terusiknya hati terlukisnya pelangi; walaupun setelah bah dek hujan. 

Siapa sangka, 4huruf yg pada mulanya tiada bawa makna apa2 kini menjadi tempat bersejarah kpd yg menghayati kehidupan. Kadang hati tertanya, "akan adakah lagi 'peluang kedua'?"

Namun nanti, takkan ada lagi kata ARAU. Kerana yang tinggal hanya satu kata yg dimulai R dan diakhiri U; RINDU.

Yg pasti, senyuman dan tangisan bersatu dalam sendu; jika tidak di mata, pasti di hati.

Kepada insan2 dalam kenangan, aku cinta padamu dan doaku sentiasa ada utkmu, in shaa Allah.

"Di ruang rindu kita bertemu"

Sunday, November 30, 2014

Aku dan Railway


Assalamualaikum... :)

hokaloh mcm tajuk novel. Muehehe...

tapi kalau FiXi dia nk 1 perkataan je dlm tajuk. Jadi, Railway la kot? Ke 'Landasan'? fefeeling la kan kejap. Haha. Skali skala perasan xpe kot?

P/s: semoga impian aku nk jd writer menjadi kenyataan. Amieenn...

Sunday, November 16, 2014

Whassap


Assalamu`alaikum... :)

Found this on someone whassap status. Yes maam. Kekadang diam lebih baik drpd ... *isi tempat kosong*. 


  Ya, kadang2 kita (aku sebenarnya) ada kalanya tak berminat untuk bersosial KERANA penat dengan segala drama dan kepura-puraan manusia. I know I'm not 'THAT PERFECT" but yeah sometimes those situations are really annoying plus disturbing. 

Most of all, people get tangle in their own games which sometimes make themselves look dumb. 

Tak faham? okay, aku bagi satu situation

A group of a girl (normally girls la kan, boys xtahu la ade ke tak yg fe`el mcm ni) gossiping. duk kata si polan-polan ni asyik muka die je yg keluar kt FB. (Hello, do you know FB have a button (Following button) on somebody profile/wall so that their post WON"T SHOW on our timeline? DUH!) 

dipendekkan cerita, selepas masa berlalu tanpa sedar (kononnya) sekarang ni that girls pula yg post gitu... muka depa je keluar. yg kita ni senyum je la. Sama je la kan? 

Fake? Drama?Gilos? tak mau la cakap. fikir sendiri ye? 

Monday, August 18, 2014

Reunion

Assalamualaikum....

Setelah lebih kurang 5 tahun tak berjumpa, akhirnya Allah pertemukan aku dgn mereka. Kenal sejak zaman tadika sampailah sekolah menengah form 5. ade yang sampai form 3 then pindah. 

tapi tu semua adatlah kan.... masing2 datang dan pergi... 



masing2 dah ada yg empunya. aku je belum haish... sabo jela... hahaha :P

Thursday, July 10, 2014

A.K.H.I.R.N.Y.A. !!!

Assalamu`alaikum everybody!!!!

Lama dah hamba tak menge'post' (pffttt... kalau cikgu Halijah tahu kau buat camni habis kau, Ain!). Akhirnyaa... ada juga entry baru. Hehe... Berabuk sudaa...

Sekarang ni, aku baru habis viva untuk final sem. fuhh! gila lega wa cakap lu! heee... :D dan boleh dikatakan unofficially aku dah habis! I'm done, babe! Marvelous!  tapi bila memikirkan nak cari kerja, Allah... kembali risau dibuatnya. Hurm... tak tahu lagi nasib kita lepas ni macam mana kan?

Dan, yg paling tragis sekali aku masih single. ade kemungkinan nak jadi andartu, kah??? (Relax sudah, baru 23 kot! erk!!). over kan aku? gila tak over, ramai yg baya2 aku dah beranak-pinak dah. aku? anak2 kucing banyak la. hihihi...

Okay, it's time to clean up this blog.

 adiĆ³s por ahora... :)

Wednesday, January 22, 2014

Selamat tinggal, Arau dan kenangan!

Assalamu`alaikum...

Fuhh... dah lama gak aku tak usik blog nie. akhirnya terusik juga. hehe... Aku baru je habis exam untuk semester 5. There you go, our killer semester! hehe... but no matter how, one semester more to go!!! And this one last semester gonna give us heart attack as we've to go for practical. yesss.. indeed!

Semester ni (semester 5) boleh dikira sebagai semester terakhir aku berjumpa dengan diorang, termasuk 'dia'. Haha.. terkejut eh sebab aku masih ingat 'dia'? Well, it's hard to tell. *poyos gila*. It'll be told in another story, in shaa Allah. :)

I do my practical at MPH Bookstore (Bangi's outlet), in shaa Allah on 3Feb. Can't wait for it! Serious, nervous gila! Sebenarnya aku nervous sebab kena buat thesis. Dan aku rasa semua orang macam tengah nervous juga sebab kitorang masih belum tahu who's gonna supervise us. Ooohhh! Lupa, result keluar 14Feb nie, Ahh.. bertambah gelisah la kami dibuatnya.

Please, doakan yg terbaik ye? Doakan tiada paper yg sangkut!

p/s: 2 tahun setengah di bumi Arau, sadisnya aku masih lagi single. hahaha!

Follow by Email

Popular Posts