Translate

Monday, December 22, 2014

Sabtu, yeayyy!!!

Assalamu`alaikum....

Today is my 5th day at UNMC as admin assistant. So far so good la kot. But it seems like that later on I'll be facing rough time; and hardcore level of patience is needed!

And along those 5 days, I realized that I HAVE TO face something which I REALLY REALLY NOT into: ACCOUNT, PAYMENT..!!
Gosh! I thought dealing with payment and account are OVER! but it looks like IT SO MUCH IN LOVE WITH ME and CAN'T LET ME GO with my 'new life'.

By the way, I meet awesome people. Kak Yati, Kak Norazimah, Hithir, Aidil, abang Zul, Hafiz, kak Kalai, kak Sagu, and of course the students! Too much to mention but these are some people who mostly my colleague, people who I meet almost everyday! They're coloring my rainbow. :)

I know I'm gonna miss they soon as my contract ended. I hope that I'm coloring their rainbow too... with a little sunny sunshine beyond the cloud close to the rainbow. :)

p/s: Sometimes we need to see things in positive way even though it feels like shit. Keep your positive mind ahead and your positive attitude will come later. Thus, no hatred will be kept.

Friday, December 12, 2014

Macam biskut la you!

Assalamu`alaikum!!!

  Hi uollss! Lama gila aku menyepi dari dunia bloggers... ala, macam tak biasa.. I memang macam biskut uolls... sedap dimakan cicah air.. *lapar pula tetiba :p *

Anyways, aku sekarang dah officially Graduate with BBA (Hons) (Marketing) from UiTM, dan yang terbaru aku akan start keje dengan University of Nottingham Malaysia Campus starting from 15 December until 14 of April 2015. Ye, berdasarkan statement aku tadi tu, aku dapat temporary sahaja. But still, ALHAMDULILLAH! :D Because it is not easy to get a job home near by u know. So, thanks UNMC for this opportunity! Sila beri tunjuk ajar kepada budak nakal nie ye? :)

Aku demam sekarang. Nak pergi klinik. Got to go. See you later gojezz!



Thursday, December 11, 2014

Kalau dah jodoh...

Assalamu`alaikum...

Akhir-akhir ni, soalan-soalan cepu mas kian 'membingit' di cuping telinga.

"Bila kau nak kawin?"
"Kau sekarang dengan siapa?"
"Kau tak plan ke bila kau nak kawin and ada baby?"

Choiii... Sape tak nak kahwin. Orang gila pun nak. Tapi belum sampai masa lagi, belum bertemu jodoh lagi. Relaks  sudah...




S.I.M.P.L.E. 

Tak payah risau la... Hang lari jauh mana pun, ceruk mana pun, kalau memang hang untuk aku, maka KITA jadinya. 

TAPI

Kalau dah memang hang bukan untuk aku, kita duk kata 'I love you' hari-hari pun nanti jadi 'hang hang, aku aku' juga.

Tak faham? Alahaiii...

Macam nie, kalau memang dah ditakdirkan aku ni bertemu jodoh dengan seorang pilot yang handsome lagi beriman, dia pergi terbang jauh mana pun nanti kitorang jumpa juga. 

Tapi kalau dah bukan jodoh aku dengan Posmen, jumpa la banyak kali macam mana pun, tak akan bersama.

Motif Pilot dan Posmen? 
Pilot kan tak selalu ade kat tanah. Juruterbang, menerjah awannn...
Posmen plak, dia selalu datang rumah bagi surat. Selagi masih ada surat, selagi tu dia datang. 

Faham dah kenapa aku pilih dua 'watak ni'?


*Lap selemo meleleh*.


Ape? Ape?

Alah, macam tak pernah...


#makindomammakingiloss

Gudnite people. Assalamualaikum 


Sunday, December 7, 2014

Mawar pudar warna

Assalamu`alaikum...



Andai kecantikan yg kau puja, 
ketahuilah kecantikan yg kau lihat itu akan layu; 
tapi andai kau cintakannya kerana Penciptanya,
 maka sesungguhnya Ia kan kekal selama-lamanya...

Thursday, December 4, 2014

Selamat tinggal, Arau! :'(

Assalamualaikum...




ARAU; gabungan 4 huruf yg menghasilkan kenangan selama 3tahun diminda. Kenangan yg mengungkap seribu satu rasa; suka, duka, pahit, pesona. Bandar Diraja yg pernah menjadi saksi terusiknya hati terlukisnya pelangi; walaupun setelah bah dek hujan. 

Siapa sangka, 4huruf yg pada mulanya tiada bawa makna apa2 kini menjadi tempat bersejarah kpd yg menghayati kehidupan. Kadang hati tertanya, "akan adakah lagi 'peluang kedua'?"

Namun nanti, takkan ada lagi kata ARAU. Kerana yang tinggal hanya satu kata yg dimulai R dan diakhiri U; RINDU.

Yg pasti, senyuman dan tangisan bersatu dalam sendu; jika tidak di mata, pasti di hati.

Kepada insan2 dalam kenangan, aku cinta padamu dan doaku sentiasa ada utkmu, in shaa Allah.

"Di ruang rindu kita bertemu"

Follow by Email

Popular Posts