Translate

Wednesday, May 11, 2016

Selesai sudahh...

Assalamualaikum...

Hari ni waktu subuh lagi aku dah sampai KTM Kajang. Alhamdulillah... berkesempatan meraikan sahabat yg berkonvokesyen. Seronok betul dia tengok kami datang.

Sepanjang dua hari satu malam aku di sana, mcm2 perkara diluar jangkaan berlaku. Antaranya? Panjat bukit@gua Cenderawasih... dengan pakai kain! Yuppp... its trueee....! Dah la aku makin debab, then panjat smpai puncak pakai kain... haha! Thanks to them. Diorang yg keep pushing me and put all the trust on me. Diorang kata aku boleh buat. Tak tipu, memang semput! Tapi masih berjaya, so okay la kot?

Panjat bukit memang bukan bidang aku. Kau boleh suruh aku berjalan 5km but not panjat bukit. Tapi alhamdulillah... encourage yg mereka berikan membuatkan aku sampai ke puncak. Thanks for your trust... 😊😘

Tapi... aku tak boleh nak nafikan yg jasad aku je ada kat sana... hati aku melayang ke sana... susah nak terangkan. Bukan aku tak cuba; sampai nk tercabut hati ni...

Tu lah antara kelemahan aku yg major; bila dah sayang...susah nk lupa. Dan boleh dikatakan ini kali pertama aku syg org sampai mcm ni. Allah... ampunkanlah aku...

Yang aku tahu... aku nak dia bahagia, walaupun itu bermakna aku terpaksa menangis utk seumur hidup. Biar aku yg nangis, jgn dia. Aku nk dia dapat apa yg dia nak, termasuklah mendapatkn orang yg dia cinta.

Mcm aku ckp tadi, biar aku yg nangis, jangan dia. Biar aku yg terluka, jgn dia. Mungkin ada yg anggap apa aku buat ni bodoh, tak mengapa... aku faham.

Aku lain, kau lain. Kita tak sama.

Dan aku tak tahu, berapa lama masa untuk aku hilangkan rasa ini. Jauh di dasar hati, aku masih berdoa memohon kepada Yang Maha Penyayang.

Follow by Email

Popular Posts